nieuws

Negen nominaties scholenbouwprijs

bouwbreed Premium

den haag – Uit een aanbod van bijna 150 projecten heeft de jury van de Scholenbouwprijs 2004 negen nieuwe of vernieuwde schoolgebouwen geselecteerd. Uit het primair onderwijs: Het Braambos (Hoofddorp), De Plantage/De Egelantier (Soest), Kulturhus Giesbeek (Angerlo), De Brink (Amersfoort) en Antonius Abt (Den Bosch). Uit het voortgezet onderwijs: Trevianum Scholengroep (Sittard), Dockinga College (Dokkum), […]

den haag – Uit een aanbod van bijna 150 projecten heeft de jury van de Scholenbouwprijs 2004 negen nieuwe of vernieuwde schoolgebouwen geselecteerd.

Uit het primair onderwijs: Het Braambos (Hoofddorp), De Plantage/De Egelantier (Soest), Kulturhus Giesbeek (Angerlo), De Brink (Amersfoort) en Antonius Abt (Den Bosch).

Uit het voortgezet onderwijs: Trevianum Scholengroep (Sittard), Dockinga College (Dokkum), Titaan (Hoorn) en Technisch Paviljoen (Hellevoetsluis). De presentaties van de genomineerde projecten zijn inmiddels te zien op www.scholenbouwprijs.nl.

Dit jaar bereikte de Scholenbouwprijs het recordaantal van 149 inzendingen van scholen die na 1 juli 2002 en vóór 1 september 2004 zijn gebouwd, verbouwd of gerenoveerd voor een minimaal bouwbudget van 300.000 euro. Het thema van de Scholenbouwprijs 2004 is �School en samenleving�.

Het ministerie van Oonderwijs Cultuur en Wetenschappen vraagt daarmee aandacht voor het groeiende belang van de onderwijsplek en uitstraling bij de nieuw- en verbouw van schoolgebouwen.

De prijsuitreiking heeft plaats op 6 december 2004 in Hogeschool INHolland, locatie Zuidas Rotterdam.

Reageer op dit artikel