nieuws

Hanson ziet winst eerste halfjaar dalen

bouwbreed

londen – Het Britse bouwmaterialenconcern Hanson maakte over het eerste halfjaar 2004 een winst van 170 miljoen euro, 5,6 procent minder dan de 180 miljoen in de eerste zes maanden van 2003. De omzet ging omlaag van 2,87 miljard naar 2,71 miljard euro. Hanson wijt de verslechtering aan de verminderde activiteiten op de Britse markt, […]

londen – Het Britse bouwmaterialenconcern Hanson maakte over het eerste halfjaar 2004 een winst van 170 miljoen euro, 5,6 procent minder dan de 180 miljoen in de eerste zes maanden van 2003. De omzet ging omlaag van 2,87 miljard naar 2,71 miljard euro.

Hanson wijt de verslechtering aan de verminderde activiteiten op de Britse markt, waar de overheidsuitgaven voor infrastructuur fors zijn teruggelopen, en aan hogere pensioenkosten. Bij de Britse dochter UK Aggregates is een nieuw management aangesteld dat tot taak heeft de marges te herstellen. Ook heeft Hanson hier drie nieuwe asfaltfabrieken in gebruik genomen.

In de VS en Australië gaan de zaken wel naar wens. Hanson Australia zag de operationele winst zelfs met 61 procent toenemen.

Reageer op dit artikel