nieuws

Eenvijfde transporten bouwafval niet goed

bouwbreed Premium

den haag – Een internationale transportcontrole levert op dat bij twee van de tien vrachtwagens met bouw- en sloopafval de samenstelling niet klopt met de vergunning. Daarnaast staan vijf wagens verdekt opgesteld om de controle te ontlopen. Dat maakt de VROM-Inspectie bekend. De verdekt bij afritten op parkeerterreinen verdekt opgestelde wagens, krijgen alsnog controle. De […]

den haag – Een internationale transportcontrole levert op dat bij twee van de tien vrachtwagens met bouw- en sloopafval de samenstelling niet klopt met de vergunning. Daarnaast staan vijf wagens verdekt opgesteld om de controle te ontlopen.

Dat maakt de VROM-Inspectie bekend. De verdekt bij afritten op parkeerterreinen verdekt opgestelde wagens, krijgen alsnog controle. De Inspectie kan via de verplichte aanmelding het aantal en de afkomst achterhalen. Met een bedrijfsonderzoek valt daar alsnog lading en vergunning te vergelijken. De controle vond plaats bij Venlo in samenwerking met douane, regiopolitie Limburg en Vlaamse en Duitse inspecteurs.

In totaal zijn 48 vrachtauto�s met bouw- en sloopafval en bedrijfsafval gecontroleerd.

Reageer op dit artikel