nieuws

Chemiegroep Ineos blijft op EVC jagen

bouwbreed Premium

amsterdam – Chemiegroep Ineos mag zijn bod op de uitstaande aandelen van pvc-fabrikant EVC verhogen. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft Ineos hiervoor vrijdag toestemming gegeven. Ineos deed vorig jaar een bod op de aandelen, maar toen kreeg het slechts 86,4 procent van EVC in handen.

In februari vorig jaar bracht Ineos via dochterbedrijf Hawkslease een bod uit op de aandelen van het kwakkelende EVC. De directie van EVC wees dit bod af. Een groep aandeelhouders van EVC weigert hun aandelen, zo�n 5 procent, aan te melden. Zij zien niets in een overname door Ineos.

Als Ineos 95 procent van de aandelen in handen weet te krijgen kan het EVC van het beurs halen. Ineos heeft goede reden om haast te maken met het bod op EVC. De wereldmarktprijzen voor PVC zijn aan het stijgen en EVC heeft de afgelopen tijd flink in de kosten gesneden.

“Het gaat steeds beter met EVC, de aandeelhouders die het lage bod destijds niet hebben geaccepteerd krijgen gelijk”, zegt F. Faas, zegsman van de groep aandeelhouders die het bod van Ineos afwijzen. Hij is ervan overtuigd dat Ineos EVC van de beurs wil halen. “We willen dat EVC inzicht biedt in de toekomstige kasstromen. Alleen zo kunnen we beoordelen of het bod van Ineos een fair bod is.”

Reageer op dit artikel