nieuws

Beschermd plantje dwarsboomt vaarweg

bouwbreed

veendam – De vaarroute tussen Veendam en het Zuidlaardermeer moet wegens een beschermd plantje worden verlegd. Het gaat om de drijvende waterweegbree, die is aangetroffen in het vaarwater bij Borgercompagnie. Tussen Veendam en het Zuidlaardermeer bestaat al een verbinding. De bedachte route voor de scheepvaart moet nu echter wijken, omdat de wet verbiedt dat het […]

veendam – De vaarroute tussen Veendam en het Zuidlaardermeer moet wegens een beschermd plantje worden verlegd. Het gaat om de drijvende waterweegbree, die is aangetroffen in het vaarwater bij Borgercompagnie.

Tussen Veendam en het Zuidlaardermeer bestaat al een verbinding. De bedachte route voor de scheepvaart moet nu echter wijken, omdat de wet verbiedt dat het beschermde waterplantje moet verkassen voor het scheepsverkeer.

Daarom moet nu een compleet nieuw kanaal om het plantje heen worden gegraven. Het maken van nieuwe plannen en tekeningen en het graafwerk kosten volgens de gemeente ruim 100.000 euro.

Reageer op dit artikel