nieuws

Arbeidsinspectie treft illegalen op bouwlocaties

bouwbreed

den haag – De Arbeidsinspectie heeft op vier bouwlocaties in Wassenaar veertien illegale bouwvakkers aangetroffen; vier Polen en tien Slowaken.

Eén van de locaties betrof het huis van een particulier, aldus een woordvoerder van de Arbeidsinspectie. Tegen hem is, net als tegen de bouwbedrijven, proces-verbaal opgemaakt. De dienst deelde ook twee boetes uit vanwege het ontbreken van valbescherming.

Voor de rechter kunnen overtreders een maximale boete van 900 euro opgelegd krijgen. Met ingang van volgend jaar gaat de geldstraf voor het gebruik van illegale arbeid omhoog naar 4000 euro. Opdrachtgevers kunnen verder naheffingen tegemoet zien wegens het ontduiken van belastingen.

De Arbeidsinspectie controleert in toenemende mate op de aanwezigheid van illegale werknemers. De capaciteit van de dienst is daar speciaal voor uitgebreid.

Reageer op dit artikel