nieuws

Voor bedrijventerreinen op Duitse grens minder regels

bouwbreed

kerkrade – Het vestigen van een bedrijf op een terrein op de grens tussen Nederland en Duitsland is aantrekkelijker gemaakt.

Staatssecretaris Wijn (financiën) en zijn Duitse collega Hendricks hebben een verdrag ondertekend waardoor de eigenaar slechts met een Belastingdienst te maken heeft.

De ondertekening vond plaats op de grensstreep in het Eurode Business Center in Kerkrade. Wijn is trots op het bereikte resultaat, omdat met het verdrag volgens hem op een “heel concrete manier inhoud wordt gegeven” aan het motto van het kabinet: minder regels.

Het scheelt ondernemers veel rompslomp dat ze niet zowel naar de Duitse als naar de Nederlandse fiscus hoeven om belastingaangifte te doen. Een Nederlander op het Duitse deel heeft voortaan alleen nog maar met de Nederlandse Belastingdienst te maken.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels