nieuws

Vliegveld Zaventem in trek bij Fraport en Vinci

bouwbreed Premium

brussel – De kandidaten staan in de rij om een bod uit te brengen op de Brusselse luchthaven Zaventem. Na Schiphol hebben ook het Frankfurter luchthavenbedrijf Fraport en de Franse bouwer Vinci hun belangstelling getoond. De Belgische overheid wil nog slechts 30 procent van zijn nationale luchthaven in eigendom houden. De overige 70 procent zijn […]

brussel – De kandidaten staan in de rij om een bod uit te brengen op de Brusselse luchthaven Zaventem. Na Schiphol hebben ook het Frankfurter luchthavenbedrijf Fraport en de Franse bouwer Vinci hun belangstelling getoond.

De Belgische overheid wil nog slechts 30 procent van zijn nationale luchthaven in eigendom houden. De overige 70 procent zijn beschikbaar voor de hoogst biedende. Analisten schatten de waarde van het vrij beschikbare pakket aandelen Zaventem op ongeveer een 0,5 miljard euro. Fraport heeft nauwe banden met Hochtief.

Reageer op dit artikel