nieuws

Uitbreiding Beekse Bergen van de baan

bouwbreed

den haag – De Raad van State heeft een streep gezet door de vernieuwingsplannen van recreatiepark de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Het eerder door de provincie Noord-Brabant goedgekeurde bestemmingsplan, waarin de grootschalige vernieuwing wordt geregeld, is door de Raad vernietigd vanwege het ontbreken van een milieueffectrapportage (mer). De Beekse Bergen wil met de bouw van […]

den haag – De Raad van State heeft een streep gezet door de vernieuwingsplannen van recreatiepark de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Het eerder door de provincie Noord-Brabant goedgekeurde bestemmingsplan, waarin de grootschalige vernieuwing wordt geregeld, is door de Raad vernietigd vanwege het ontbreken van een milieueffectrapportage (mer).

De Beekse Bergen wil met de bouw van een hotel, appartementen en 230 bungalows een impuls geven aan het ingezakte bezoekersaantal van de laatste jaren. Met de vernieuwing wordt een groei van minstens 400.000 bezoekers verwacht.

Volgens de Brabantse Milieufederatie, die bezwaar maakte tegen de goedkeuring van het bestemmingsplan, is in dat geval een onderzoek naar de milieueffecten van de uitbreiding noodzakelijk. De provincie bestrijdt dit, omdat feitelijk sprake is van het terugwinnen van bezoekers die in het verleden met veel grotere aantallen kwamen.

De Raad van State veegt dit argument van tafel. Bepalend is wat het bestemmingsplan mogelijk maakt. Zodra een toename van meer dan 250.000 bezoekers wordt beoogd, moet een bestemmingsplan ook een mer bevatten.

Reageer op dit artikel