nieuws

Politie arresteert vastgoedhandelaar

bouwbreed

amsterdam – Vastgoedhandelaar Jan-Dirk P. van de Merwede Group BV is door de politie gearresteerd. Hij zou zakelijke contacten onderhouden met criminelen. Dat is woensdag bekendgemaakt. De naam van P. komt voor in de administratie van de onlangs geliquideerde vastgoedmagnaat Willem Endstra en wordt in verband gebracht met transacties tussen vastgoedhandelaren en Amsterdamse criminelen. Jan […]

amsterdam – Vastgoedhandelaar Jan-Dirk P. van de Merwede Group BV is door de politie gearresteerd. Hij zou zakelijke contacten onderhouden met criminelen.

Dat is woensdag bekendgemaakt. De naam van P. komt voor in de administratie van de onlangs geliquideerde vastgoedmagnaat Willem Endstra en wordt in verband gebracht met transacties tussen vastgoedhandelaren en Amsterdamse criminelen. Jan Dirk P. wordt niet verdacht van de moord op Endstra.

Jan Dirk P., de baas van onder meer de Merwede Group BV, is binnen de bouwwereld geen onbekende. Zo ontwikkelde hij samen met Ballast Nedam plannen om het gebied rond de Euromast te bebouwen.

Naast de fameuze Rotterdamse toren zou hier nog een wolkenkrabber verrijzen.

Deze zogenaamde Euro Tower zou het hoogste gebouw van Nederland worden. Ware het niet dat de gemeente Rotterdam tot nog toe heeft geweigerd haar fiat aan de plannen te geven. Wel heeft de Euromast inmiddels een flinke facelift gekregen.

Reageer op dit artikel