nieuws

Nieuwe groene weg voor het platteland

bouwbreed

EIBERGEN – Een inwoner van de gemeente Eibergen heeft een nieuw type weg voor het platteland bedacht. De zogeheten driepadsweg heeft letterlijk een groen tintje, omdat er in het asfalt twee stroken grasbeton zijn verwerkt waar gras doorheen groeit. “De driepadsweg haalt de snelheid uit het verkeer en past bovendien veel beter in het landschap”, […]

EIBERGEN – Een inwoner van de gemeente Eibergen heeft een nieuw type weg voor het platteland bedacht. De zogeheten driepadsweg heeft letterlijk een groen tintje, omdat er in het asfalt twee stroken grasbeton zijn verwerkt waar gras doorheen groeit. “De driepadsweg haalt de snelheid uit het verkeer en past bovendien veel beter in het landschap”, zegt bedenker J. Pape.

De gemeente Eibergen is enthousiast en wil als proef een driepadsweg aanleggen. Feitelijk bestaat de weg uit drie asfaltbanen, die van elkaar gescheiden worden door grasbetonblokken. Auto�s rijden met de rechterwielen over de rechter asfaltbaan en met de linkerwielen over de middelste asfaltbaan. Deze baan is wat breder waardoor auto�s elkaar net kunnen passeren.

Reageer op dit artikel