nieuws

Nieuwbouw terrein Veemarkt gemeente Assen

bouwbreed

assen – De gemeente Assen geeft hoge prioriteit aan de herinrichting van het zogeheten Veemarktterrein aan de oostelijke kant van het centrum. Volgens de Investeringsvisie Assen is het een samenspel van functies als kantoren, diensten, winkels, horeca, woningen en een manifestatieterrein. Onderdeel daarvan vormen de vergevorderde nieuwbouwplannen pal naast het Veemarktterrein van verpleeghuis Nieuw Graswijk. […]

assen – De gemeente Assen geeft hoge prioriteit aan de herinrichting van het zogeheten Veemarktterrein aan de oostelijke kant van het centrum. Volgens de Investeringsvisie Assen is het een samenspel van functies als kantoren, diensten, winkels, horeca, woningen en een manifestatieterrein. Onderdeel daarvan vormen de vergevorderde nieuwbouwplannen pal naast het Veemarktterrein van verpleeghuis Nieuw Graswijk.

De nieuwbouw van Nieuw Graswijk past in het spreidingsplan van overkoepelend beheerder Interzorg. Op het Veemarktterrein zelf komt een complex voor groepsbewoning door 63 psychogeriatische patiënten. Het huidige en veertig jaar oude complex Nieuw Graswijk wordt gesloopt.

Reageer op dit artikel