nieuws

Limburg vraagt meer seniorenwoningen

bouwbreed

maastricht – In Limburg is tot 2010 behoefte aan 8300 extra woningen voor verzorgd wonen en aan 14.600 overige geschikte woningen voor ouderen. Dat blijkt uit drie sociale rapporten over de demografische toekomst van Limburg, opgesteld in opdracht van de provincie. Tot 2010 worden volgens de bestaande planning 3430 zorgwoningen gerealiseerd, vooral in Zuid-Limburg. Volgens […]

maastricht – In Limburg is tot 2010 behoefte aan 8300 extra woningen voor verzorgd wonen en aan 14.600 overige geschikte woningen voor ouderen. Dat blijkt uit drie sociale rapporten over de demografische toekomst van Limburg, opgesteld in opdracht van de provincie.

Tot 2010 worden volgens de bestaande planning 3430 zorgwoningen gerealiseerd, vooral in Zuid-Limburg. Volgens de rapporten moet de provincie vooral kijken naar de huidige en toekomstige vraag naar woningen voor ouderen en anderen met een zorgvraag. Aanpassing (opplussen) van de huidige woningvoorraad us ook een mogelijkheid.

In 2030 is bijna 30 procent van de bevolking in Limburg ouder dan 65 jaar. Ook de vraag naar aangepaste zorgwoningen voor ouderen zal sterk toenemen. Het beleid van provincie en gemeenten speelt hierop in.

Reageer op dit artikel