nieuws

Klimaatsysteem Fujitsu voor de kleine utiliteit

bouwbreed Premium

gorredijk – Bedoeld voor onder meer de kleine utiliteit zijn de vernieuwde airconditioners van Fujitsu. Importeur ThermoNoord uit Gorredijk levert de installateur bijna alle typen in de warmtepomp-uitvoering zodat de klimaatsystemen ook kunnen verwarmen. Fujitsu breidde de VRF-systemen, multi-splitsystemen met een groot aantal binnenunits op één buitenunit, uit met de J-serie. Het prestatiecoëfficiënt van deze […]

gorredijk – Bedoeld voor onder meer de kleine utiliteit zijn de vernieuwde airconditioners van Fujitsu. Importeur ThermoNoord uit Gorredijk levert de installateur bijna alle typen in de warmtepomp-uitvoering zodat de klimaatsystemen ook kunnen verwarmen.

Fujitsu breidde de VRF-systemen, multi-splitsystemen met een groot aantal binnenunits op één buitenunit, uit met de J-serie. Het prestatiecoëfficiënt van deze reeks oftewel de verhouding van de energie die erin en eruit gaat bedraagt 3,2 voor koelen en 3,4 voor verwarmen. In de J-serie zitten twee varianten: een tweepijps koelsysteem en een tweepijps warmtepomp. Aan elk systeem kunnen maximaal acht binnentoestellen worden gekoppeld. Deze apparaten kunnen individueel of als groep individueel of centraal worden geregeld. Volgens ThermoNoord biedt de fabrikant ruime aansluitmogelijkheden met acht modellen en 28 binnentoestellen. Het maximaal aan te sluiten vermogen van het systeem bedraagt 150 procent. De apparaten meten een hoogte van 990 millimeter en wegen 97 kilo. Standaard vult Fujitsu het VRF-systeem met het milieusparende koudemiddel R410A.

Reageer op dit artikel