nieuws

Hochtief koopt en verkoopt in Verenigde Staten

bouwbreed Premium

essen – Hochtief schoont zijn Amerikaanse deelnemingen op. Na het afscheid als grootaandeelhouder van Ballast Nedam, doen de Duitsers aannemerij Kitchel uit Arizona van de hand. Gelijktijdig probeert Hochtief via een bod op de ontbrekende 51,9 procent aandelen van de Aecon Groep volledig eigenaar te worden van de grootste beursgenoteerde bouwer in Canada.

Hochtief maakt sinds het concern zich los heeft gemaakt van moeder RWE in hoog tempo schoon schip. De na Skanska en Bouygues grootste Europese bouwer, probeert al zijn deelnemingen in volledig eigendom te krijgen of kwijt te raken.

De in Toronto gevestigde bouwer Aecon is voor Hochtief een belangrijke voorpost om grote infraprojecten binnen te halen en publiek-private samenwerking aan te gaan. De onderneming heeft een leidende positie in de burgerlijke en utiliteitsbouw. Het plan bestaat om de activiteiten van Aecon nauw te koppelen aan de Amerikaanse Hochtief-dochter Turner, de grootste b&u-bouwer in de Verenigde Staten.

Hochtief biedt om Aecon in handen te krijgen 6,95 Canadese dollar per aandeel, een kwart meer dan de slotkoers op 27 mei. Als de transactie slaagt, kost de overname 68 miljoen euro. Hochtief was al voor 48 procent eigenaar van het bedrijf. Vorig jaar boekte Aecon een omzet van 650 miljoen euro. De Canadese bouwmarkt is goed voor 70 miljard euro en groeit jaarlijks 4 procent.

Aannemerij Kitchel uit Phoenix (Arizona) is sinds Hochtief in 1999 Turner kocht voor de bouwer uit Essen niet langer van strategisch belang. Het pakket aandelen van 31,3 procent gaat over in handen van het management.

Reageer op dit artikel