nieuws

Hijskraan valt op nieuwbouw ziekenhuis

bouwbreed Premium

terneuzen – Een 40 ton zware hijskraan is gisteren rond het middaguur tijdens bouwwerkzaamheden bij ziekenhuis De Honte in Terneuzen op een aanbouw gevallen. Sprangers Bouwbedrijf bouwt er een nieuwe vleugel. Bij het ongeval zijn geen gewonden gevallen. De kraanmachinist kwam met de schrik vrij. Doordat de kraan bleef hangen op een stalen constructie voor […]

terneuzen – Een 40 ton zware hijskraan is gisteren rond het middaguur tijdens bouwwerkzaamheden bij ziekenhuis De Honte in Terneuzen op een aanbouw gevallen.

Sprangers Bouwbedrijf bouwt er een nieuwe vleugel. Bij het ongeval zijn geen gewonden gevallen. De kraanmachinist kwam met de schrik vrij. Doordat de kraan bleef hangen op een stalen constructie voor de nieuwbouw bleef de schade aan de gebouwen beperkt. De telescoopkraan raakte wel zwaar beschadigd. Er moest een 200 ton zware kraan aan te pas komen om de omgevallen hijskraan te verwijderen.

Uit voorzorg zijn direct na het ongeval twee vlakbij gelegen afdelingen ontruimd. Ook de aanvoerweg is tijdelijk afgezet. Over de oorzaak is nog niets bekend.

Reageer op dit artikel