nieuws

Grensmaas kan binnen budget

bouwbreed

maastricht – De projectorganisatie Maaswerken is het niet eens met de accountants van het ministerie van Verkeer en Waterstaat die denken dat het project honderden miljoenen euro�s duurder uitpakt. De organisatie verwacht dat de risico�s waar de controleurs voor vrezen, zich niet voordoen. Woordvoerder F. van Neer van de projectorganisatie vindt de waarschuwing van de […]

maastricht – De projectorganisatie Maaswerken is het niet eens met de accountants van het ministerie van Verkeer en Waterstaat die denken dat het project honderden miljoenen euro�s duurder uitpakt. De organisatie verwacht dat de risico�s waar de controleurs voor vrezen, zich niet voordoen.

Woordvoerder F. van Neer van de projectorganisatie vindt de waarschuwing van de accountants dat het project twee keer zo duur wordt “heel belangrijk”. Desondanks legt de organisatie deze naast zich neer en gaat uit van de eigen begroting. “De signalen uit Brussel over de problemen rond de Europese aanbesteding zijn gunstig. Als die bestuurlijke prop weg is, kunnen we snel aan de slag”, aldus Van Neer.

Hij verwacht dat de uitvoering van de Grensmaas begin volgend jaar van start kan. Het project heeft door het onderzoek naar de aanbesteding van de commissie-Bolkestein wel vertraging opgelopen. “De afspraak is dat we dat in de uitvoering met een strakke planning weer inlopen”, zegt de woordvoerder. Ook daar verwacht hij geen schadeclaim van het consortium Grensmaas.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels