nieuws

FC Groningen bouwt trainingscomplex

bouwbreed Premium

groningen – Voetbalclub FC Groningen, dat vanaf 2005 voor al haar thuiswedstrijden de beschikking krijgt over het in aanbouw zijnde multifunctionele stadion Euroborg, gaat haar nieuwe trainingscomplex definitief vestigen naast motel Van der Valk in Zuidbroek. Op die locatie moeten gebouwen en acht trainingsvelden verrijzen. Verder wordt een tribune voor vijfhonderd personen en een parkeerplaats […]

groningen – Voetbalclub FC Groningen, dat vanaf 2005 voor al haar thuiswedstrijden de beschikking krijgt over het in aanbouw zijnde multifunctionele stadion Euroborg, gaat haar nieuwe trainingscomplex definitief vestigen naast motel Van der Valk in Zuidbroek. Op die locatie moeten gebouwen en acht trainingsvelden verrijzen. Verder wordt een tribune voor vijfhonderd personen en een parkeerplaats voor tweehonderd auto�s gerealiseerd.

Volgens planning wordt de nieuwe trainingsaccommodatie rond 2006 opgeleverd. Die datum is voor FC Groningen van groot belang, omdat de voetbalclub vanaf dan het huidige Oosterparkstadion moet verlaten. Van het Van der Valk-concern en de gemeente Menterwolde, waar Zuidbroek onder valt, zijn toezeggingen verkregen over meefinanciering van het complex.

Reageer op dit artikel