nieuws

Eindhoven Airport start uitbreiding

bouwbreed Premium

eindhoven – Eindhoven Airport verwacht dit najaar alsnog te kunnen starten met de bouw van een nieuw luchthavengebouw met een oppervlakte van 7700 vierkante meter en een parkeergarage met vierhonderd plaatsen. Vanwege de onduidelijkheid over de regelgeving heeft de luchthaven de oorspronkelijke plannen wel flink bijgesteld. De kantoren en het hotel zijn vooralsnog geschrapt. Het […]

eindhoven – Eindhoven Airport verwacht dit najaar alsnog te kunnen starten met de bouw van een nieuw luchthavengebouw met een oppervlakte van 7700 vierkante meter en een parkeergarage met vierhonderd plaatsen.

Vanwege de onduidelijkheid over de regelgeving heeft de luchthaven de oorspronkelijke plannen wel flink bijgesteld. De kantoren en het hotel zijn vooralsnog geschrapt.

Het oorspronkelijke nieuwbouwplan dateert al van een paar jaar geleden. Realisatie is nog niet gelukt omdat VROM veiligheidseisen wil stellen aan de bebouwing bij luchthavens. Welke eisen dat zijn, is onduidelijk volgens een woordvoerster van Eindhoven Airport.

De bouw van de nieuwe terminal en de parkeergarage kost 19 miljoen euro en moet medio volgend jaar klaar zijn. De nieuwbouw komt vlak naast het oude gebouw te staan.

Reageer op dit artikel