nieuws

Bungee jumpen in slag om goede cao en prepensioen

bouwbreed Premium

amsterdam – De Hout- en Bouwbond CNV gaat vrijdag vroeg uit de veren bungee jumpen om weer schot te krijgen in het vastgelopen overleg over de bouw-cao en het prepensioen.

Tussen zes en zeven uur storten op de Amsterdamse bouwplaats IJburg – slechts door een elastiek geborgde – werknemers zich vanaf een mobiele kraan in de diepte.

De halsbrekende toeren worden uitgehaald om aan den lijve te ondervinden dat de bouw-cao aan een zijden draadje hangt. Volgens de Hout- en Bouwbond CNV maken vooral de werknemers in de zware beroepen zich ernstig zorgen over de afloop van de discussies over het vroegpensioen en de nieuwe cao. De vakbond is afgelopen weken bedolven onder honderden telefonische en elektronische reacties van verontruste leden.

Het CNV trilt nog na van de in april ontstane impasse. “De werkgevers liepen kwaad weg. Ze deden verslechteringsvoorstellen waar de bonden onmogelijk mee akkoord konden gaan. Van de afschaffing van de prijscompensatie en de vakantiebonnen tot de flexibilisering van de werktijden en wachtdagen bij ziekte”, aldus J. Slok. “De Hout- en Bouwbond heeft sterk de indruk dat de werkgevers misbruik willen maken van de economische situatie.”

In Den Haag protesteerden gisteren tweehonderd leden van de vakorganisaties FNV Bouw en Abvakabo. “Het is tijd voor de noodrem”, aldus FNV-bestuurder T. Heerts.

Reageer op dit artikel