nieuws

Bouwradius en SBW zetten fusieplannen op laag pitje

bouwbreed

zoetermeer/harderwijk – De fusiebesprekingen tussen de landelijke opleidingsbedrijven Bouwradius en SBW zijn tot nader order opgeschort. Dat blijkt uit een intern memorandum dat onder het personeel van de betrokken organisaties is verspreid.

“Het onderzoek vraagt meer tijd dan gepland”, aldus het memorandum. “Een gezamenlijke bestuursvergadering van Bouwradius en SBW op 7 juni zal dan ook geen doorgang vinden. Een voorgenomen besluit van de besturen wordt daarom op korte termijn niet verwacht. Zodra er zicht is op besluitvorming zal het personeel nader worden geïnformeerd.”

F. Kokke, werknemersvoorzitter van Bouwradius, zegt dat de directies en de voorzitters van de organisaties tot de conclusie zijn gekomen dat een fusie zowel wenselijk is als mogelijk. “De plannen liggen klaar. De besturen en de ondernemingsraden moeten ze nog goedkeuren. Dat zal, verwacht ik, na de vakantie gebeuren.”

M. Arntz, directeur van SBW Opleider voor de infrastructuur, bevestigt dat.

Bundeling van krachten leidt tot kwaliteitsverbetering en biedt mogelijkheden om meer te investeren. Ook de werving van personeel en de voorlichting over werken in de bouw kunnen na de fusie sterk verbeteren.

Het afstel van de vergadering en de mededeling dat op korte termijn geen besluit wordt genomen over de fusie heeft tot onrust geleid onder het personeel van SBW in Harderwijk. “Moet dit nog een toelichting hebben?” vragen zij zich af in een schriftelijke reactie aan deze krant. “Het is duidelijk dat dit zeer vage bericht duidt op een negatieve conclusie van de kerngroep. Het niet doorgaan van de fusie. De kerngroep zal nu op zoek gaan naar een goedbetaalde derde partij die de door het bestuur gewenste conclusie dient te produceren.”

Het personeel is woedend, omdat het zich gepasseerd voelt. “Over wat er werkelijk tussen de twee partijen is gebeurd, wordt met geen woord gesproken. Het is verder niet duidelijk wat de vervolgstappen zijn. Ook wordt geen eindtijd gegeven”, zo stellen de medewerkers. “Het personeel wordt hiermee geschoffeerd en niet serieus genomen. De kerngroep moest zich schamen”, aldus het personeel.

Kokke: “Ik kan me voorstellen dat mensen zich ongerust maken, maar dat is echt nergens voor nodig.” W. Turpijn, directeur van Bouwradius, daarentegen veegt de reactie van de SBW-medewerkers met een schaterlach van tafel. “Volstrekt uit de lucht gegrepen! De onderhandelingen zijn nog in volle gang. Er is beslist geen sprake van dat de fusie niet doorgaat. We hebben alleen wat meer tijd nodig.”

SBW-directeur Arntz neemt de boze reactie al evenmin serieus. “Ik vind het beneden alle peil dat individuele medewerkers zich op deze manier uitlaten over de gang van zaken”, valt hij uit. “Iemand is aan de hand van het memorandum gaan zitten speculeren. Die opmerkingen hebben geen enkele grond.”

�Het personeel wordt niet serieus genomen�

Reageer op dit artikel