nieuws

Achter de coulissen van de bouwkunst

bouwbreed

amsterdam – Achter de schermen. Dat is het thema van de Dag van de Architectuur in het weekeinde van 3 en 4 juli. De landelijke manifestatie, die voor de negentiende keer wordt gehouden, wil deze keer laten zien wat er schuilgaat achter en onder gebouwen. De aftrap heeft 2 juli plaats in Alkmaar. Overal in […]

amsterdam – Achter de schermen. Dat is het thema van de Dag van de Architectuur in het weekeinde van 3 en 4 juli. De landelijke manifestatie, die voor de negentiende keer wordt gehouden, wil deze keer laten zien wat er schuilgaat achter en onder gebouwen.

De aftrap heeft 2 juli plaats in Alkmaar. Overal in Nederland zullen op 3 en 4 juli activiteiten plaatshebben, van boottochten tot fietstochten, van tentoonstellingen tot rondleidingen.

Het evenement probeert antwoord te geven op de vraag wat er gebeurt achter de schutting van een bouwplaats. Wat moet er allemaal worden gedaan voordat een gebouw er staat.

Achter de schermen staan niet alleen de bouwvakkers en opzichters. Er zijn veel meer mensen betrokken bij de bouw, zoals de architect en zijn medewerkers, de constructeur, de projectontwikkelaar, de politicus. Kortom: wie zijn er allemaal verantwoordelijk.

Niet alleen de bebouwde omgeving, maar ook het landschap en wat zich daaronder bevindt, komt aan de orde. De onderaardse infrastructuur van kabels, riolen, leidingen. Ook besteedt de Dag van de Architectuur aandacht aan de ingewanden van een gebouw; de machinekamers, dienstruimten, goedereningangen en personeelsruimten.

Het architectuurweekeinde wil dit allemaal blootleggen. De dag van de Architectuur heeft plaats onder auspiciën van de Bond van Nederlandse Architecten.

Belangstellenden kunnen voor alle lokale activiteiten de site www.dagvandearchitectuur.nl raadplegen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels