nieuws

Wienerberger versterkt zijn positie in Centraal Europa

bouwbreed

wenen – Wienerberger steekt 43 miljoen euro in de versterking van zijn positie in Centraal Europa. De baksteenproducent koopt van de Belgische bedrijven Ploegsteert en Vandersanden drie fabrieken in Polen.

De aanwinsten Kupno en Nowy Sacz bevinden zich in het zuidoosten van het land. Eveneens overgenomen werd de locatie Osiek in het noorden van Polen. De fabrieken waren vorig jaar – bij een productie van 150 miljoen bakstenen – goed voor een omzet van 8,2 miljoen euro. De uitbreiding in Polen vergt een investering van 16,5 miljoen euro.

Dankzij de aankopen versterkt Wienerberger zijn positie in het zuidoosten van Polen aanzienlijk. Doel is de activiteiten snel te integreren binnen de bestaande bedrijvigheid. Wienerberger – ook in Nederland de belangrijkste baksteenfabrikant – heeft in Polen inmiddels negentien fabrieken in eigendom. Gezien de grote vraag naar woningbouw rekent het concern komende jaren op een sterke groei van de afzet.

In Tsjechië investeert Wienerberger 20 miljoen euro in een fabriek te Jezernice (Noord-Moravië) met een capaciteit van 140 miljoen eenheden. Geproduceerd zullen worden hoogwaardige porothermstenen.

In Hongarije wordt voor 6,5 miljoen euro de productiviteit van de locatie in Kisber opgevoerd tot 125 miljoen stenen. Vorig jaar konden Wienerbergs veertien fabrieken in het land de vraag naar bakstenen nauwelijks bijbenen.

Reageer op dit artikel