nieuws

Tynaarlo bouwt wijk aan oostkant Vries

bouwbreed Premium

TYNAARLO – De gemeente Tynaarlo bouwt een nieuwe woonwijk van achthonderd huizen aan de oostkant van het dorp Vries. De overige twaalfhonderd woningen, die de gemeente tot 2020 wil bouwen, komen in bestaande woonwijken en op lege plekken. Dat staat in het nieuwste structuurplan Tynaarlo. Vries is in beeld als nieuwbouwlocatie, omdat in Zuidlaren en […]

TYNAARLO – De gemeente Tynaarlo bouwt een nieuwe woonwijk van achthonderd huizen aan de oostkant van het dorp Vries. De overige twaalfhonderd woningen, die de gemeente tot 2020 wil bouwen, komen in bestaande woonwijken en op lege plekken. Dat staat in het nieuwste structuurplan Tynaarlo. Vries is in beeld als nieuwbouwlocatie, omdat in Zuidlaren en Eelde geen mogelijkheden meer zijn.

Om de gronden voor de nieuwe woonwijk zonder problemen in eigendom te krijgen, heeft de gemeente het voorkeursrecht van toepassing verklaard. Eigenaren moeten hun grond bij verkoop eerst aan de gemeente aanbieden, waarmee Tynaarlo grondspeculatie hoopt te voorkomen. Het gebied, waar de gemeente de nieuwe wijk wil realiseren, valt overigens buiten het gebied dat de provincie als grens heeft gesteld voor woningbouw.

Ondanks dat laatste denkt het gemeentebestuur de provincie te kunnen overtuigen van de noodzaak van woningbouw aan de oostkant van Vries. Aan de randen van de bestaande woonwijken zijn nog maar beperkte mogelijkheden voor uitbreiding.

Reageer op dit artikel