nieuws

Schagen ontvangt FSC Award voor gebruik Braziliaans hout

bouwbreed

schagen – De gemeente Schagen heeft dit jaar de FSC Award gewonnen voor toepassing van FSC gecertificeerd hout bij de herbouw van het Slot Schagen. Schagen ontving de prijs op de grond van de aard van de locatie en het op innovatieve wijze toepassen van relatief onbekende houtsoorten.

Bij de grootschalige herbouw van het Slot Schagen zijn de slotbrug met bijbehorende hekwerken en beschoeiingen geheel in FSC gecertificeerd hout uitgevoerd.

Haasnoot Bruggenbouw voerde het werk uit en paste daarbij drie Braziliaanse houtsoorten toe: acapu, favinha en sucupira vermelho.

Haasnoot Bruggenbouw die volgens Bakker nauw samenwerkt met houthandel A. van den Berg, werkt al voor het overgrote deel met FSC houtsoorten en weet volgens bedrijfsleider A. Bakker uit ervaring voor welke toepassing welke houtsoort het meest geschikt is. Onder meer het vertrouwen in de kwaliteit van het FSC hout heeft er toe geleid dat de bruggenbouwer uit Katwijk de bedrijfsmaatregel genomen om vanaf 1 januari alleen nog maar FSC-hout te leveren.

De FSC Award is een initiatief van het Wereld Natuurfonds en FSC Nederland. Beide instanties riepen gemeenten in december op projecten met FSC-gecertificeerde producten aan te melden voor de prijs. Van de achttien inzendingen werden vijf gemeenten genomineerd: Leeuwarden, Houten, Ermelo, Zaandam en Schagen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels