nieuws

Regelmodules MR van Aldes geven precies genoeg lucht af

bouwbreed

babberich – De automatische regelmodules MR van Aldes Euroregister voeren lucht aan en af in mechanische ventilatiesystemen en klimaatinstallaties. Per rooster geven deze gepatenteerde toestellen volgens de leverancier uit Babberich altijd de juiste hoeveelheid lucht af.

De MR-module komt in kanalen met een constante debietregeling van 50 tot 200 pascal. De module compenseert automatisch drukverschillen door vervuilde filters en kanalen en de verminderde prestaties van het ventilatiesysteem. De module stabiliseert het debiet tot de ingestelde waarde. Het geheel werkt zonder elektrische of pneumatische aansluitingen. Luchttechnisch inregelen is volgens de leverancier niet meer nodig wanneer op alle roosters een MR-module wordt gezet. Zo verminderen de kosten voor de installatie en de inregeling.

Constructie

Aldes Euroregister levert de serie MR in doorlaten van 80, 100, 125, 160 en 200 millimeter. Het huis van de regelmodules is vervaardigd van gegalvaniseerd plaatstaal, het membraanhuis van kunststof en het membraan van siliconen rubber. De afdichtingsring en een kraag sluiten de modules luchtdicht af en geven mechanische vastheid. De constructie vermindert het installatielawaai en kan met een minimale systeemdruk van 50 pascal toe. Het temperatuurbereik ligt tussen min 10 en plus 60 graden Celsius.

Reageer op dit artikel