nieuws

Peijs tobt met aanleg van Delftse spoortunnel

bouwbreed

den haag – Minister Peijs (verkeer) wil geen spoortunnel bij Delft, maar wordt gedwongen door de Tweede Kamer. Zij verwacht het werk niet te kunnen realiseren voor 344 miljoen euro, waar het parlement haar om heeft gevraagd. Zelf noemde Peijs het een publiek geheim dat zij niet staat te springen voor de tunnel, “maar als […]

den haag – Minister Peijs (verkeer) wil geen spoortunnel bij Delft, maar wordt gedwongen door de Tweede Kamer. Zij verwacht het werk niet te kunnen realiseren voor 344 miljoen euro, waar het parlement haar om heeft gevraagd.

Zelf noemde Peijs het een publiek geheim dat zij niet staat te springen voor de tunnel, “maar als de kamer het wil, ga ik bouwen”. Volgens haar is de motie die is aangenomen door de Tweede Kamer een sommatie de tunnel toch aan te leggen tegen het bedrag van 344 miljoen euro. “Als het twee miljoen euro meer wordt, is er geen probleem, dat haal ik uit de markt. Maar als het 200 miljoen euro meer wordt, wat doet u dan”, vroeg de minister aan Kamerlid W. Duyvendak (GroenLinks). Deze gaf hier niet meteen antwoord op.

Eerder liet Peijs weten dat de komst van de spoortunnel van de Nota mobiliteit zou afhangen die na de zomer verschijnt. Zij zal het project echter ook meenemen in het nieuwe Meerjarenprogramma Infrastructuurfonds en Transport (MIT) tot 2015 dat bij de begroting in september wordt gepresenteerd.

Reageer op dit artikel