nieuws

Ophef over macht Staatsbosbeheer

bouwbreed

terschelling – Bij de gemeenteraad van Terschelling is ophef ontstaan over de macht van Staatsbosbeheer. Volgens de politiek stelt Staatsbosbeheer strengere eisen aan bebouwing dan gemeentelijke bestemmingsplannen of de concept-welstandsnota. Om die reden dient de VVD dient tijdens de raadsvergadering op 1 juni een motie in. “Staatsbosbeheer heeft te veel macht gekregen”, vindt W. Heere, […]

terschelling – Bij de gemeenteraad van Terschelling is ophef ontstaan over de macht van Staatsbosbeheer. Volgens de politiek stelt Staatsbosbeheer strengere eisen aan bebouwing dan gemeentelijke bestemmingsplannen of de concept-welstandsnota. Om die reden dient de VVD dient tijdens de raadsvergadering op 1 juni een motie in.

“Staatsbosbeheer heeft te veel macht gekregen”, vindt W. Heere, fractielid van de VVD op Terschelling. “Behalve de bestemmingsplannen en conceptnota heeft staatsbosbeheer een eigen afwegingskader waaraan bouwplannen worden getoetst. De eisen die Staatsbosbeheer in dat kader stelt, zijn te streng.”

Staatsbosbeheer heeft 80 procent van de grond op Terschelling in bezit. Het gaat om natuurgebieden waar ook zomerhuisjes en hotels staan. “Wij vinden dat Staatsbosbeheer misbruik maakt van haar positie als eigenaar van de grond. We willen de Tweede Kamer vragen de vrijheid van Staatsbosbeheer te beperken.”

Reageer op dit artikel