nieuws

Nieuwbouw Stedelijk Museum populair

bouwbreed Premium

AMSTERDAM – Gerenommeerde architecten vanuit de gehele wereld hebben belangstelling voor de nieuwbouw van het Stedelijk Museum in Amsterdam. Er hebben zich al meer dan honderd architectenbureaus aangemeld. Het museum verwacht dat het aantal inschrijvingen de komende dagen nog verder zal stijgen. Begin juni maakt een jury een eerste keuze. In eerste aanleg wordt een […]

AMSTERDAM – Gerenommeerde architecten vanuit de gehele wereld hebben belangstelling voor de nieuwbouw van het Stedelijk Museum in Amsterdam. Er hebben zich al meer dan honderd architectenbureaus aangemeld. Het museum verwacht dat het aantal inschrijvingen de komende dagen nog verder zal stijgen.

Begin juni maakt een jury een eerste keuze. In eerste aanleg wordt een �shortlist� met twintig bureaus samengesteld. Vervolgens krijgen vijf van hen de kans een voorlopige schets te maken. De jury bestaat onder anderen uit voormalig rijksbouwmeester Wim Quist, stedenbouwkundige Sjoerd Soeters en Herman van Vliet, opdrachtgever namens de gemeente Amsterdam.

Voor de nieuwbouw is een budget van 92 miljoen euro beschikbaar. Een deel daarvan moet via sponsoring bijeen worden gebracht.

De collectie van het Stedelijk Museum is vanaf zondag te zien in het tijdelijke onderkomen Post CS. Het voormalige pakketsorteercentrum van TPG Post nabij het Centraal Station is voor een bedrag van 1,5 miljoen euro omgebouwd tot tentoonstellingscentrum.

Reageer op dit artikel