nieuws

Herstel dijk Stein begint maandag

bouwbreed

stein – Rijkswaterstaat (RWS) begint maandag met het herstel van de ingezakte dijk aan het Julianakanaal in Stein. De werkzaamheden duren tot 4 juni. Vanaf woensdagavond 19 mei tot maandag 24 mei is de scheepvaart op het Julianakanaal tussen Limmel en Born door de werkzaamheden volledig gestremd. De omwonenden in Stein kunnen overlast hebben van […]

stein – Rijkswaterstaat (RWS) begint maandag met het herstel van de ingezakte dijk aan het Julianakanaal in Stein. De werkzaamheden duren tot 4 juni. Vanaf woensdagavond 19 mei tot maandag 24 mei is de scheepvaart op het Julianakanaal tussen Limmel en Born door de werkzaamheden volledig gestremd.

De omwonenden in Stein kunnen overlast hebben van het werk, aldus RWS. De daadwerkelijke herstelwerkzaamheden beginnen, zoals eerder aangekondigd, op hemelvaartsdag. Die bestaan uit het verwijderen van de Big Bags (zeer grote zandzakken), het weggraven van de weggeschoven grond en de opbouw van de dijk zelf. De werkzaamheden aan de dijk gaan dag en nacht door tot zondagavond 23 mei. Tussen 24 mei en 4 juni wordt de dijk verder afgewerkt. Zo wordt het pad op de dijk over een lengte van circa 1,3 kilometer verbreed.

Reageer op dit artikel