nieuws

Duitse economie groeit sterker

bouwbreed

WIESBADEN – De economie van Duitsland is harder gegroeid dan verwacht. In het eerste kwartaal was het bruto binnenlands product, het totaal van geproduceerde goederen en geleverde diensten, 0,4 procent groter dan in het laatste kwartaal van 2003. De nieuwe groeicijfers komen van het Statistisch Bundesamt te Wiesbaden. De centrale bank van Duitsland was eerder […]

WIESBADEN – De economie van Duitsland is harder gegroeid dan verwacht. In het eerste kwartaal was het bruto binnenlands product, het totaal van geproduceerde goederen en geleverde diensten, 0,4 procent groter dan in het laatste kwartaal van 2003.

De nieuwe groeicijfers komen van het Statistisch Bundesamt te Wiesbaden. De centrale bank van Duitsland was eerder in een voorlopige raming uitgekomen op 0,25 procent.

Het uiteindelijke groeipercentage ligt iets boven de verwachting van analisten. Die waren uitgegaan van een groei van 0,3 procent.

Ten opzichte van het eerste kwartaal van het afgelopen jaar was het bruto binnenlands product 1,5 procent groter. Hier was een percentage van 1,6 verwacht.

Reageer op dit artikel