nieuws

Bouw van nieuw Wembley-stadion opnieuw vertraagd

bouwbreed Premium

londen – De plannen om een imposante boog over het nieuwe Wembley-stadion te plaatsen, lopen enige vertraging op omdat tijdens een routineonderzoek bleek dat beton van ondersteunende onderdelen van aanzienlijk mindere kwaliteit was dan geëist.

Onmiddellijk na de constatering van het gebrek aan de fundering werden sloopbedrijven ingezet om het slechte beton, dat meer dan dertig procent zwakker is dan is voorgeschreven, te verwijderen. Hierbij maken de bedrijven gebruik van water onder hoge druk (hydro demolition) om het beton tot een diepte van 1,1 meter te verpulveren zonder de wapening te beschadigen.

Ter plaatse van de boogondersteuning is hogesterkte beton met een druksterkte van 60 N/mm2 voorgeschreven terwijl 40 N/mm2 werd toegepast.

Een woordvoerder van hoofdaannemer Multiplex verklaarde dat de sloop- en herstelwerkzaamheden slechts kleine gevolgen hebben voor de planning met betrekking tot het liften van de 110 meter hoge boog met een overspanning van 315 meter.

De constatering van het te zwakke beton is de tweede tegenslag voor de aannemer bij het oprichten van de boog. Ongeveer een maand geleden wees computeronderzoek uit dat het staal van de 1650 ton wegende boog lasfouten vertoonde.

Reageer op dit artikel