nieuws

Athene begonnen met olympisch dak

bouwbreed Premium

ATHENE – De stad Athene is gisteren plotseling begonnen met de montage van het veelbesproken dak op het gloednieuwe olympisch stadion. Onder het oog van topfunctionarissen van het Internationaal Olympisch Comité hesen werknemers in een langzaam tempo de eerste van de twee 71 meter lange bogen waarop een zware dakconstructie van staal, glas en carbon […]

ATHENE – De stad Athene is gisteren plotseling begonnen met de montage van het veelbesproken dak op het gloednieuwe olympisch stadion. Onder het oog van topfunctionarissen van het Internationaal Olympisch Comité hesen werknemers in een langzaam tempo de eerste van de twee 71 meter lange bogen waarop een zware dakconstructie van staal, glas en carbon moeten komen te rusten. De werkzaamheden aan het dak vingen tien dagen voor afloop van het ultimatum van het IOC aan. Als niet vóór 20 mei een begin zou zijn gemaakt, had het comité het kostbare project afgeblazen en zou de olympische sporttempel dakloos zijn gebleven. Het dak is een ontwerp van de Spaanse architect Santiago Calatrava.

Reageer op dit artikel