nieuws

Assen werkt intensief aan betere bereikbaarheid

bouwbreed

assen – Een verbreding van de A28, een verdubbeling van de N33, de bouw van NS-spoorstations in Assen-Noord en -Zuid voor de lightrail naar Groningen en een forse verbetering en uitbreiding van het fietspadennet.

Dat zijn enkele hoogtepunten uit de plannen van de gemeente Assen, gepresenteerd in de Strategienota Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan Assen om de Drentse hoofdstad binnen tien jaar beter bereikbaar te maken.

Assen is een snelgroeiende stad waarvan het inwonertal oploopt naar tachtigduizend. De gemeente voorziet toenemende files en wil de bereikbaarheid binnen tien jaar goed voor elkaar hebben. Een verbreding van de A28 tot twee keer drie rijstroken en de verdubbeling van de N33 tot een autosnelweg zijn essentieel.

Er zal een betere manier moeten worden gevonden de beide wegen op elkaar aan te sluiten. Ook is er oog voor de verbetering van diverse invalswegen naar de stad.

Het fietspadennet moet fors worden uitgebreid om van de fiets een goed alternatief te maken voor de auto. Ook moeten er meer gebieden komen voor parkeervergunningen.

Een toekomstbeeld is verder de aanleg van een lightrailverbinding naar de stad Groningen en de bouw van speciale stations in Assen.

Toekomstvisie

Assen groeit duidelijk uit zijn jasje. Uit de toekomstvisie tot 2030 wordt duidelijk dat er ongeveer 400 hectare woongebied, 300 hectare bedrijventerrein en 200 hectare extra ruimte voor recreatie en natuur moet bijkomen. De zoektocht naar uitbreiding spitst zich toe op de westelijke stadsrand. In het najaar komen de plannen in de gemeenteraad.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels