nieuws

Akkoord over ontsluiting Stadshagen

bouwbreed

zwolle – De gemeente Zwolle en de provincie Overijssel zijn het eens geworden over het tracé voor de ontsluitingsweg van de nieuwbouwwijk Stadshagen II.

De keuze voor een hoofdontsluitingsweg langs de rand van de wijk is een compromis tussen de voorkeur van de gemeente en de provincie.

De gemeente moet met de gekozen variant op zoek naar een andere plek voor 440 huizen. Een deel van de ontsluitingsweg gaat ondergronds.

De nieuwe wijk zou vierduizend woningen tellen, zodat de exploitatie dekkend was. De gemeente Zwolle was daarbij uitgegaan van een ontsluitingsweg buiten de wijk om, die een klein stukje door de Mastenbroekenpolder zou komen te liggen. Voor de provincie was dat een ongelukkige keuze: de polder is een belangrijk natuurgebied. Liever zag Overijssel de weg door de wijk zelf komen. Dit stuitte juist op bezwaren bij de gemeente, want een weg door de wijk heen betekende dat er voor duizend geplande woningen geen plek meer was.

Het nu gekozen �randtracé� loopt tussen de wijk en de polder door. Van 440 ingetekende woningen wordt de grond nu aan openbare weg besteed.

Reageer op dit artikel