nieuws

Vijfhonderd ernstige ongevallen met ladder

bouwbreed

den haag – De laatste zes jaar zijn er vijfhonderd ernstige ongevallen bekend die zijn veroorzaakt door het werken op een ladder. Daarbij waren er vijftien met dodelijke afloop. Bij 7 procent van de ongelukken lag de oorzaak in ondeugdelijk materiaal en het niet of onjuist gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Dat schrijft staatssecretaris Rutte (sociale […]

den haag – De laatste zes jaar zijn er vijfhonderd ernstige ongevallen bekend die zijn veroorzaakt door het werken op een ladder. Daarbij waren er vijftien met dodelijke afloop. Bij 7 procent van de ongelukken lag de oorzaak in ondeugdelijk materiaal en het niet of onjuist gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen.

Dat schrijft staatssecretaris Rutte (sociale zaken) aan de Tweede Kamer in antwoord op vragen van VVD�er C. Aptroot. De liberaal stelde de vragen naar aanleiding van de Nederlandse invoering van de Europese richtlijn “Veilig op hoogte”. Daarmee wordt het gebruik van de ladder per juli 2006 teruggedrongen ten behoeve van veiliger middelen, zoals hoogwerkers. De ladder mag dan alleen bij korte klussen worden ingezet, of als het echt niet anders kan.

Reageer op dit artikel