nieuws

Veiligheid centraal in Jaar van de Metselaar

bouwbreed

voorhout – Veilig werken staat centraal in het Jaar van de Metselaar dat deze week begint. Dat maakt het Koninklijk Verbond van Nederlandse Baksteenfabrikanten KNB) bekend.

E. Brinkman, voorzitter van het AVBB, opent vrijdag het Jaar van de Metselaar.

De officiële handeling vindt plaats na afloop van de prijsuitreiking van de Nationale Metsel- en Voegwedstrijd die deze week plaatsvindt in Voorhout.

Tijdens het Jaar van de Metselaar wordt onder meer een voorlichtingscampagne gehouden voor metselaars en aannemers over gezond en veilig werken. “Aankomende metselaars in opleiding leren werken met arbovriendelijke methodes en hulpmiddelen”, aldus een toelichting. “Dat legt de basis voor gezonde werkomstandigheden in de toekomst.”

Initiatiefnemer van het Jaar van de Metselaar is Werkgoed. Hierin werken het AVBB, vakbonden en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid samen om arbeidsomstandigheden in de bouw te verbeteren.

De Nationale Metselwedstrijd die dit jaar voor de 52ste keer wordt gehouden, heeft vooral tot doel het vak metselaar te promoten en de kwaliteit te bevorderen van het metsel- en voegwerk. De deelnemende leerlingen zijn volgens de KNB afkomstig uit heel Nederland en werden geselecteerd in vier regionale voorwedstrijden. “Aspecten waarop wordt geselecteerd, waren beroepshouding, metseltechniek en vakmanschap.”

Aan de wedstrijd doen twaalf aankomende metselaars en zes leerlingvoegers mee. Zij komen uit voor respectievelijk de Zilveren Troffel en de Zilveren Voegspijker. De prijsuitreiking vindt vrijdag plaats.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels