nieuws

String

bouwbreed Premium

“Zeg moppie, heb jij vandaag je string aan?” Het juiste antwoord hierop is: “Tuurlijk, heb jij je tijgerslip niet aan dan?” Of “Hoezo? Heb je een flosdraad nodig?” Als je in de bouw werkt, moet je niet op je mondje gevallen zijn. En ad rem ben je of ben je niet, maar er is hoop. […]

“Zeg moppie, heb jij vandaag je string aan?” Het juiste antwoord hierop is: “Tuurlijk, heb jij je tijgerslip niet aan dan?” Of “Hoezo? Heb je een flosdraad nodig?” Als je in de bouw werkt, moet je niet op je mondje gevallen zijn.

En ad rem ben je of ben je niet, maar er is hoop. Doorgaans zijn mannen in de bouw weinig origineel. Dus als je eenmaal een repertoire van gevatte antwoorden hebt opgebouwd, kun je jezelf wel redden.

Toch geven veel bouwvrouwen schoorvoetend

toe dat zij er de eerste keer ook moeite mee hadden. De tweede keer zijn ze beter voorbereid en de derde keer overtroeven ze die kerels. En dat vinden de mannen helemaal leuk. Het is een spel. Het is echter wel zo dat als je eenmaal de competitie bent aangegaan, je er ook niet meer vanaf komt: “Ik zeg meestal iets vergelijkbaars terug. Soms baal ik ervan dat ik dat doe, maar je bluft ze er zeker mee af.��

Boos worden heeft geen enkele zin. Dan ben je al gauw een �bitch� en daar word je gegarandeerd op teruggepakt. Bovendien krijg je daarna helemaal niets meer voor elkaar. Zou je bijvoorbeeld eenvoudig kunnen zeggen dat je dit soort opmerkingen niet op prijs stelt? Zou kunnen. Je moet er wel rekening mee houden dat het al gauw te direct is en als een aanval opgevat wordt. Maak dan maar een grap. Dat is makkelijker te verteren.

Wat het veelal goed doet, is complimentjes geven. Blijf vooral �aaien� en zijn ego strelen. Doe dit natuurlijk op een geloofwaardige manier want veel mannen laten zich ook graag een beetje inpakken. Je bent tenslotte een vrouw, waarom zou je daar geen gebruik van maken? De overtreffende trap daarvan is flirten. Als je het er super dik bovenop legt, is het niet erg. Dat is gewoon leuk. Heb je er een keer nou écht geen zin in? Dan kun je er ook nog op een vriendelijke manier serieus op in gaan: “Nee, ik draag geen strings.” Je doet alsof je neus bloedt en de uitdaging aan je voorbij gaat. Het gesprek slaat meteen dood. De lol is eraf. Het nadeel is dat het contact dan ook weg is. Moet je het altijd alleen uitzoeken? Nee hoor, zeggen de meiden. In de praktijk blijkt het meestal maar om een paar lolbroeken te gaan. De anderen hebben er op een gegeven moment genoeg van en schieten je vindingrijk te hulp door bijvoorbeeld op een ander onderwerp over te stappen.

Het komt ook voor dat het zwaar de spuigaten uit loopt. Een doorgewinterde uitvoerder: “Als het heel hardnekkig is, kun je maar beter je biezen pakken. Pas bij mijn derde werkkring, heb ik daadwerkelijk mijn plek gevonden. Geef niet te snel op. Het is nu zelfs zo dat mijn collega�s mij er op af sturen als er iets geregeld moet worden, omdat ik juist als vrouw veel meer voor elkaar krijg.”

Kortom, waarover je zeker moet beschikken is gevoel voor humor en een gezonde dosis zelfspot. Als je dat niet hebt, is het pas echt hopeloos.

Reageer op dit artikel