nieuws

Sapphire dooft brand zonder milieuschade

bouwbreed

den haag – Tyco Fire & Security introduceert met de Sapphire een nieuw systeem dat met behulp van een chemisch middel brand blust. De leverancier garandeert dat dit 3M Novec 1230 geen schade veroorzaakt. Sapphire onderbreekt het verbrandingsproces en zorgt zo dat de brand uitdooft. Anders dan bijvoorbeeld een sprinkler reageert het systeem nog voordat […]

den haag – Tyco Fire & Security introduceert met de Sapphire een nieuw systeem dat met behulp van een chemisch middel brand blust. De leverancier garandeert dat dit 3M Novec 1230 geen schade veroorzaakt. Sapphire onderbreekt het verbrandingsproces en zorgt zo dat de brand uitdooft. Anders dan bijvoorbeeld een sprinkler reageert het systeem nog voordat er vlammen ontstaan. De installatie kan met bestaande brandalarm- en blussystemen worden gecombineerd.

Het blusmiddel wordt onder druk als vloeistof bewaard en vaporiseert zodra het vrijkomt. Na hooguit vijf dagen is het middel volgens Tyco uit de lucht verdwenen. In die tijd veroorzaakt het geen milieuschade. Het chemische alternatief heeft een levensduur van ruim 33 jaar.

Reageer op dit artikel