nieuws

Ondergang Trendbouw na faillietverklaring een feit

bouwbreed

den haag – Detacheringsbureau Trendbouw is door de Haagse rechtbank failliet verklaard. Een deel van de zeventig timmerlieden is inmiddels overgenomen door concurrerende bedrijven.

Directeur F. van Zwolle heeft het faillissement, dat al enige tijd in de lucht hing, zelf aangevraagd. De detacheerder kon een deel van het personeel al weken geen loon en vakantiebonnen meer uitbetalen. Met name in het noorden van het land had Trendbouw grote moeite nog werk te vinden voor timmerlieden. Een twintigtal werknemers zat daardoor al geruime tijd thuis.

Trendbouw had in totaal zeventig bouwvakkers op de loonlijst. Volgens de Hout- en Bouwbond CNV is inmiddels een aantal van hen overgenomen door andere detacheringsbureaus.

Door de groeiende problemen keerden enkele timmerlieden afgelopen week het bedrijf zelf de rug toe. Daardoor kon Trendbouw steeds moeilijker aan haar verplichtingen richting aannemers voldoen. Dat heeft volgens H. Giesen van de CNV-bond de ondergang van het detacheringsbureau versneld.

Van Zwolle�s vorige bedrijf, Bouwpartners, ging ook al op de fles. Giesen vreest dat de directeur op termijn weer een nieuw uitzendbedrijf begint. De vakbondsman roept bouwvakkers en aannemers op niet in zee te gaan met Van Zwolle. “In het begin zal hij ongetwijfeld de bouw-cao hanteren en keurig werken. Maar uiteindelijk gaat hij toch weer de fout in. Dat heeft het verleden nu wel bewezen.”

Reageer op dit artikel