nieuws

Museum Het Loo wil ruimte ondergronds

bouwbreed Premium

arnhem – Nationaal Museum Paleis Het Loo in Apeldoorn wil een grote – liefst ondergrondse – tentoonstellingsruimte aanleggen. Het museum heeft bij het Rijk een subsidieaanvraag ingediend om het bouwproject te kunnen realiseren. Of dit plan het haalt is nog de vraag. De Raad voor Cultuur heeft in een advies aan de staatssecretaris aangegeven dat […]

arnhem – Nationaal Museum Paleis Het Loo in Apeldoorn wil een grote – liefst ondergrondse – tentoonstellingsruimte aanleggen. Het museum heeft bij het Rijk een subsidieaanvraag ingediend om het bouwproject te kunnen realiseren. Of dit plan het haalt is nog de vraag.

De Raad voor Cultuur heeft in een advies aan de staatssecretaris aangegeven dat het nieuwbouwproject te kostbaar is om voor financiële steun van het ministerie in aanmerking te komen. Daarnaast stelt de raad dat het plan erg ingrijpend is, omdat in verhouding maar relatief weinig bezoekers op de tijdelijke exposities van Het Loo afkomen.

Een woordvoerster van het museum wilde geen commentaar geven op het advies.

Reageer op dit artikel