nieuws

Minder resultaat voor belegger Amvest

bouwbreed

amsterdam – De vastgoedbelegger Amvest heeft 2003 afgesloten met een totaal beleggingsresultaat van 93 miljoen euro. Dat is 17 procent minder dan een jaar eerder. Het resultaat daalde doordat Amvest minder waardestijging van de portefeuille in de boeken kon zetten dan in 2002. Het directe beleggingsresultaat groeide wel, met 1 miljoen euro tot 14 miljoen. […]

amsterdam – De vastgoedbelegger Amvest heeft 2003 afgesloten met een totaal beleggingsresultaat van 93 miljoen euro. Dat is 17 procent minder dan een jaar eerder. Het resultaat daalde doordat Amvest minder waardestijging van de portefeuille in de boeken kon zetten dan in 2002. Het directe beleggingsresultaat groeide wel, met 1 miljoen euro tot 14 miljoen.

De woningbelegger wist de netto-huurinkomsten op peil te houden op 61 miljoen euro, terwijl er honderden huizen van de hand werden gedaan. De opbrengsten konden gelijk blijven door de huren te verhogen en het huizenpakket te vernieuwen.

Het aantal woningen dat Amvest bestiert daalde van 11.910 naar 10.441. Deze zijn samen 1,69 miljard euro waard.

Reageer op dit artikel