nieuws

Milieudefensie vrijuit na schade protestactie

bouwbreed

den haag – Minister Peijs (verkeer) ziet af van een vergoedingseis voor de schade die Milieudefensie tijdens een protestactie toebracht aan het ministeriegebouw. De schade is geschat op bijna 65.000 euro. De bewindsvrouw denkt dat de juridische strijd niet opweegt tegen de baten. Bij een vervolgactie wil zij echter het kabinet vragen toch civielrechtelijk op […]

den haag – Minister Peijs (verkeer) ziet af van een vergoedingseis voor de schade die Milieudefensie tijdens een protestactie toebracht aan het ministeriegebouw. De schade is geschat op bijna 65.000 euro.

De bewindsvrouw denkt dat de juridische strijd niet opweegt tegen de baten. Bij een vervolgactie wil zij echter het kabinet vragen toch civielrechtelijk op te treden.

“Het moet me echter wel van het hart dat ik de kosten van deze actie niet in verhouding vind staan dan het doel”, reageert Peijs.

De milieuorganisatie barricadeerde in november het ministerie uit protest tegen de kabinetsbezuinigingen op het stad- en streekvervoer.

De minister liet in januari weten dat ze bij een volgende actie de subsidie van Milieudefensie ter discussie wilde stellen. Zij schrijft nu dat de subsidieregeling en de wet geen mogelijkheid bieden om de schade te verhalen.

Reageer op dit artikel