nieuws

KWS wil centrale van Heijmans niet

bouwbreed

MEPPEL – Koninklijke Wegenbouw Stevin heeft bij de provincie Drenthe een bezwaarschrift van twintig velletjes A4 ingediend tegen de komst van een asfaltcentrale van concurrent Heijmans naar het bedrijventerrein Oevers D in Meppel. Door de komst van de asfaltfabriek denkt KWS in de toekomst door zwaardere milieueisen te worden beperkt in zijn bedrijfsactiviteiten. Op voorhand […]

MEPPEL – Koninklijke Wegenbouw Stevin heeft bij de provincie Drenthe een bezwaarschrift van twintig velletjes A4 ingediend tegen de komst van een asfaltcentrale van concurrent Heijmans naar het bedrijventerrein Oevers D in Meppel. Door de komst van de asfaltfabriek denkt KWS in de toekomst door zwaardere milieueisen te worden beperkt in zijn bedrijfsactiviteiten.

Op voorhand had KWS bij het gemeentebestuur van Meppel al aangekondigd bezwaar te zullen aantekenen tegen de komst van Heijmans. KWS, die zelf een vestiging heeft in Staphorst, net over de gemeentegrens van Meppel, vindt de aanwezigheid van de concurrent �overbodig�. Om aan de maximale geluidslimiet te kunnen blijven voldoen, is geen plaats voor een dergelijke geluidproducerende centrale, is het officiële standpunt.

Heijmans ligt met Alphen aan de Rijn al sinds 1995 in de clinch over de huidige asfaltcentrale in de gemeente. Er werd na veel soebatten gekozen voor een complete verhuizing van het bedrijf naar Meppel, volgens directeur F. van Lith een ideale plek voor de fabriek.

KWS is samen met Haskoning en de gemeente Meppel verantwoordelijk voor de duurzame ontwikkeling van het �natte� bedrijventerrein Oevers D. Het extra lawaai van Heijmans zou de milieueisen aanscherpen en kunnen leiden tot ongewenste aanpassingen voor KWS.

Reageer op dit artikel