nieuws

Inspraak bewoners geeft betere wijken

bouwbreed

den haag – Herstructurering van wijken levert betere resultaten op als de bewoners vanaf het begin zeggenschap hebben. Dit blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse Woonbond, de koepel van huurdersorganisaties. Het onderzoek is gistermiddag aangeboden aan minister Dekker van VROM. Die “betere resultaten” worden onderschreven door bewoners aan de ene kant en gemeenten en […]

den haag – Herstructurering van wijken levert betere resultaten op als de bewoners vanaf het begin zeggenschap hebben.

Dit blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse Woonbond, de koepel van huurdersorganisaties. Het onderzoek is gistermiddag aangeboden aan minister Dekker van VROM.

Die “betere resultaten” worden onderschreven door bewoners aan de ene kant en gemeenten en woningcorporaties aan de andere kant. Volgens directeur M. van Veen van de Nederlandse Woonbond is het dan ook een raadsel waarom bewoners dan zo weinig bij die planontwikkeling worden betrokken. “Er is daar nog een wereld te winnen”, aldus Van Veen.

Uit het onderzoek blijkt namelijk dat één op de drie bewonersorganisaties niet wordt betrokken bij de plannenmakerij voor een herstructureringswijk of er alleen maar over wordt geïnformeerd.

Minister Dekker zegde al toe de verhuiskostenvergoeding voor bewoners landelijk op één lijn te willen zetten.

Die bedragen lopen uiteen van zo�n 6400 euro voor een nieuwe woning waar nog veel aan moet worden gedaan tot zo�n 4600 euro voor een woning dat zonder veel werkzaamheden kan worden betrokken.

Reageer op dit artikel