nieuws

Ingersoll-Rand Company pakt 10 miljard omzet

bouwbreed

den haag – Ingersoll-Rand Company, moedermaatschappij van onder meer Bobcat, heeft ondanks de magere tijden in de wegenbouw in 2003 goed gedraaid. De omzet steeg met 7 procent tot bijna 10 miljard dollar.

Ingersoll-Rand, dat merken omvat als van Club Car (golfwagentjes) en Dresser-Rand (turbomachinerie) tot Kryptonite (hang- en sluitwerk) en Hussmann (koelapparatuur), scoorde het best in de divisie Infrastructuur met merken als Bobcat (schrankladers), ABG Titan (asfaltafwerkingsmachines), Ingersoll-Rand (aggregaten) en Montabert (sloopgereedschap). De verkoop in die sector steeg naar 2,925 miljard dollar tegen 2,651 miljard dollar in 2002. De toename bedroeg 10,3 procent.

Bijna de helft van de omzet in de divisie Infrastructuur – ruim een miljard dollar – komt van Bobcat. Behalve compacte schrankladers maakt Bobcat compacte rupsladers, graaf-laadcombinaties, compacte graafmachines en sinds kort ook een compact vrachtwagentje voor bijvoorbeeld tuin- en landschapsonderhoud. Bobcat is ook verantwoordelijk voor het grootste deel van de groei in de divisie Infrastructuur.

Toch vindt men op het hoofdkantoor van Bobcat, dat in West Fargo in North Dakota staat, dat de productie moet worden geoptimaliseerd om betere marges te halen. De leiderspositie op de markt moet verder worden versterkt, onder meer door betere kwaliteit van de producten en innovaties.

Ingersoll-Rand, gestart in 1871, heeft wereldwijd ongeveer 45.000 werknemers en bezit meer dan honderd fabrieken.

Reageer op dit artikel