nieuws

Gift aan Tiel na jaren achter kast gevonden

bouwbreed Premium

tiel – Met het schaamrood op de kaken kondigt de gemeente Tiel aan dat jaren te laat toch een nuttige besteding is gevonden voor drie cheques van elk 10.000 gulden. De cheques – ooit geschonken ter ere van een gedenkwaardig moment uit de begindagen van de Tielse Passewaaijplannen – lagen achter een kast in het gemeentehuis. Zij […]

tiel – Met het schaamrood op de kaken kondigt de gemeente Tiel aan dat jaren te laat toch een nuttige besteding is gevonden voor drie cheques van elk 10.000 gulden. De cheques – ooit geschonken ter ere van een gedenkwaardig moment uit de begindagen van de Tielse Passewaaijplannen – lagen achter een kast in het gemeentehuis. Zij zijn afkomstig van de ontwikkelcombinatie VOF Echteldsedijk (Johan Matser en Era Bouw), bouwer Van Wanrooij en woningcorporatie SCW.

De toenmalige wethouder die de cheques tijdens een receptie in ontvangst nam, heeft ze op een kast gelegd in een kamer die niet meer wordt gebruikt. Onlangs kwamen pas de cheques weer tevoorschijn.

Het geld gaat naar uitbreiding van een skatebaan, ondersteuning van dak- en thuislozen, een lichtkrant op de schouwburg en het door een aardbeving getroffen Marokkaanse Al Hoceima.

Johan Matser is bij monde van directeur Wonen P. Hoen blij dat het geld alsnog goed terechtkomt. De woningcorporatie wil geen commentaar geven, Van Wanrooij kon niet op korte termijn reageren.

Reageer op dit artikel