nieuws

Extra maatregelen maken Piazza veilig

bouwbreed

eindhoven – Het nieuwe winkelcomplex Piazza Center in de Eindhovense binnenstad is veilig als een aantal extra voorzieningen wordt aangebracht. Als dat inderdaad gebeurt, verzet minister Dekker (VROM) zich niet tegen de opening van het al deels in gebruik zijnde pand. De aanvullende maatregelen kosten 1 miljoen euro. De glazen gevel aan de achterzijde van […]

eindhoven – Het nieuwe winkelcomplex Piazza Center in de Eindhovense binnenstad is veilig als een aantal extra voorzieningen wordt aangebracht. Als dat inderdaad gebeurt, verzet minister Dekker (VROM) zich niet tegen de opening van het al deels in gebruik zijnde pand. De aanvullende maatregelen kosten 1 miljoen euro.

De glazen gevel aan de achterzijde van het Piazza Center ligt anderhalve meter van de spoorbaan die dwars door Eindhoven loopt. Over dat spoor worden ook gevaarlijke stoffen vervoerd. VROM was aanvankelijk van oordeel dat dit onverantwoorde veiligheidsrisico�s met zich meebracht. Het advies om aanvullende maatregelen te treffen is opgesteld door een zogenoemde taskforce onder voorzitterschap van de Eindhovense burgemeester Sakkers. Minister Dekker heeft dat advies overgenomen.

Reageer op dit artikel