nieuws

Eneco wenst eigen productiecapaciteit

bouwbreed Premium

amsterdam – Eneco, na Essent en Nuon het derde energiebedrijf in Nederland, overweegt de bouw van een elektriciteitscentrale. Het bedrijf wil in elk geval kunnen beschikken over eigen productiecapaciteit (evenals Essent en Nuon). Overname van een productiebedrijf is volgens bestuursvoorzitter R. Blom van Eneco ook mogelijk. Het voornemen te investeren in productiecapaciteit is opmerkelijk gezien […]

amsterdam – Eneco, na Essent en Nuon het derde energiebedrijf in Nederland, overweegt de bouw van een elektriciteitscentrale. Het bedrijf wil in elk geval kunnen beschikken over eigen productiecapaciteit (evenals Essent en Nuon). Overname van een productiebedrijf is volgens bestuursvoorzitter R. Blom van Eneco ook mogelijk.

Het voornemen te investeren in productiecapaciteit is opmerkelijk gezien de plannen van minister Brinkhorst van Economische Zaken om de netten weg te halen bij de energiebedrijven. Voor internationale kredietbeoordelers was dit onlangs aanleiding negatiever te zijn over de toekomstige kredietwaardigheid van Essent, Nuon en Eneco. Hierdoor is het voor deze bedrijven duurder geworden om geld te lenen om grote investeringen te doen. Het bouwen van centrales vergt honderden miljoenen.

Reageer op dit artikel