nieuws

Eenvijfde deel kantoren is nieuwbouw

bouwbreed

amersfoort – Ruim eenvijfde van de kantoorruimte die het afgelopen kwartaal is verhuurd is nieuwbouw. Dat blijkt uit cijfers van het samenwerkingsverband van makelaars Dynamis. De rest van de markt bestaat uit bestaande kantoorgebouwen. De grootste transactie vond de afgelopen drie maanden in Amsterdam plaats. Het Gemeentelijk Vervoersbedrijf huurde in de hoofdstad 12.000 vierkante meter […]

amersfoort – Ruim eenvijfde van de kantoorruimte die het afgelopen kwartaal is verhuurd is nieuwbouw. Dat blijkt uit cijfers van het samenwerkingsverband van makelaars Dynamis. De rest van de markt bestaat uit bestaande kantoorgebouwen. De grootste transactie vond de afgelopen drie maanden in Amsterdam plaats. Het Gemeentelijk Vervoersbedrijf huurde in de hoofdstad 12.000 vierkante meter aan de Arlandaweg.

Buiten de Randstad tekende Arnhem voor de grootste transactie. Aan de Utrechtsestraat in de Gelderse hoofdstad betrok de stroomleverancier Essent een kantoorpand van bijna 8.000 vierkante meter.

Van alle in de afgelopen drie maanden opgenomen vloeroppervlak staat tweederde in de Randstad. Amsterdam en Utrecht deden het daarbij het best. In de steden werd respectievelijk 79.000 en 33.000 vierkante meter verhuurd.

In Den Haag en Rotterdam is de markt nog niet veel verbeterd. Bij elkaar opgeteld zijn beide steden sinds 1 januari 2004 goed voor een ging 46.000 vierkante meter vloeroppervlak over de toonbank.

Reageer op dit artikel